Contact About Disclaimer FAQ Updates Sitemap Inhoud Home
Wetenschap Legendes Archeologie Religie Societies Fraude Conclusies Artikelen Resources Media Forum Blog

New media updates:

New

New bought books in print (pr) or ebook (pdf) (epub)

Updated 28-04-12

New bought books in print or ebook

Esther de Boer-The Mary Magdalene coverup(cov,pr,eng)

The Mary Magdalene Cover-Up is the first book to bring the original sources that have informed our current day view of Mary to a wider audience. Esther de Boer has brought together an impressive array of texts from the first century, when Mary Magdalene was alive, to the sixth century, when her image as a penitent sinner was invented. (more on link)

Jacob Slavenburg-Valsheid in geschrifte ††(cov,pr,nl)

Vragen die beantwoord worden in dit boek zijn : Wie waren de echte schrijvers van de evangeliŽn? Wie nam in de vroege kerk de beslissing over wat wel en niet in de Bijbel terechtkwam? Waarom mochten de apocriefe en gnostische evangeliŽn niet meer gelezen worden? Wat was de echte relatie tussen Jezus en Maria Magdalena?

Bernard Brandon Scott-The trouble with resurrection (cov,pr,eng)

The term resurrection has come to stand for what Christianity is all about. But a close look reveals that it should not be understood monolithically, but rather as a pluralistic and diverse phenomenon. (more on link)

J R Porter-Het geillustreerde handboek van de bijbel †††(cov ,pr,nl)

Het geillustreerde handboek van de Bijbel is een gezaghebbend, alomvattend naslagwerk waarin alle bijbelboeken en alle belangrijke episodes en verhalen worden besproken en geanalyseerd.

Selma Schepel-Enuma Elish,Het Babylonische scheppingsverhaal ††(cov ,pr,nl)

Enuma Elish is het centrale liturgische gedicht uit de Babylonische godsdienst.

Clare Gibson-De symbolengids in de kunst.(cov ,pr,nl)

Een handzame gids met de belangrijkste symbolen uit de kunst. Symbolen uit verschillende culturen worden per werelddeel besproken.

John Desalvo-De dode zeerollen(cov ,pr,nl))

Sinds de sensationele vondst van de rollen van Qumran in 1947 is er gediscussieerd over de vraag of deze boekrillen de geschiedenis en de praktijk van het jodendom en de oorsprong van het christendom in een ander daglicht zouden kunnen plaatsen. Dit boek neemt de lezer mee op een gevarieerde speurtocht die hem bijvoorbeeld ook bij de geheimzinnige koperen rol brengt die mogelijk verwijst naar de verdwenen inventaris van de 70 v.C. verwoeste tempel van Jeruzalem.

Herbert Genzmer-Mysteries van de mensheid (cov ,pr,nl)

Dit boek gaat over mysteries zoals de heilige graal, die een rol spelen in sagen en legenden, over raadselachtige vondsten die getuigen van een hoogontwikkelde technologie in de oudheid, over bijzondere dieren, zoals de reti, die onderzocht worden voor cryptozoŲlogen en over nog veel meer.